ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για την έγκαιρη ενημέρωσή σας

συνιστάται να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου καθημερινά

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

                                                                                                  Προς:   Τους μαθητές 

                                                                                                             του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής

                                                                                                  Κοιν.:   Το Σύλλογο Διδασκόντων
                                                                                                             του 2ου ΓΕΛ Ηρακλείου Αττικής

                        Ηράκλειο   5 / 12 /2019

Αγαπητά μας παιδιά,

Λαμβάνοντας υπόψη την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2019 αλλά και σε όσα συζητήθηκαν στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που ακολούθησε θα θέλαμε να γνωρίζετε τα εξής:

  • Οι μαθητές σε καμία περίπτωση δεν έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα να καταλαμβάνουν τα σχολικά κτίρια, όπως και κανείς άλλος των πολιτών και να παρεμποδίζουν τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Για το λόγο αυτό δε θα μας βρείτε αρωγούς και υποστηρικτές σε καμιά τέτοιου είδους πράξη. Αντιθέτως θα είμαστε δίπλα σας σε οποιαδήποτε ενέργεια, η οποία χωρίς να παραβιάζει τον νόμο, εξασφαλίζει την ευκαιρία στους μαθητές όλους να εκθέσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, να θίξουν προβλήματα που αφορούν την σχολική κοινότητα και να καταθέσουν προτάσεις.
  • Έχετε δικαίωμα να κάνετε τρίωρες ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ (μια ανά τετράμηνο) κατά τις οποίες μπορείτε να εκδίδετε ψηφίσματα και να τα κοινοποιείτε σε επίσημους φορείς. Ενημερωθείτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας!
  • Η νόμιμη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, η δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, ο εποικοδομητικός διάλογος, ο σεβασμός χρειάζεται να διδάσκονται σε εσάς τόσο από εμάς τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν πρωτίστως την παιδαγωγική ευθύνη να προβούν σε ενέργειες και να εφαρμόσουν πρακτικές ώστε να αντιμετωπίσουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Εμείς οι γονείς σας ευθυνόμαστε για τις πράξεις σας και τις συνέπειες που απορρέουν από αυτές μιας και είστε οι περισσότεροι ανήλικοι.
  • Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ βρίσκεται πάντα έτοιμο να λύσει προβλήματα, να σταθεί δίπλα σας και όχι απέναντί σας και φυσικά να βοηθήσει στη διευθέτηση αδιέξοδων καταστάσεων.
  • Κάθε ενέργεια διαμαρτυρίας πρέπει να είναι προϊόν συλλογικής απόφασης μέσα από τα θεσμικά όργανα της ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και όχι αποτέλεσμα μιας αυθαίρετης μειοψηφίας που αποφασίζει να κλείσει για παράδειγμα το σχολείο.
  • Με λύπη διαπιστώσαμε στο ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ πως οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται και πως ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ κατηγορήθηκε για τον τρόπο που διαχειρίστηκε το γεγονός της κατάληψης.Έφτασε δε σε σημείο να αμφισβητηθεί και ο ρόλος μας στη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
  • Εμείς θέλουμε έναν ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο τόσο  με το 15μελές όσο και με το σύνολο των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας που θα στηρίζεται στην ωριμότητα, στην υπευθυνότητα και στην εμπιστοσύνη μεταξύ μας.
  • Ζητούμε επίσης τη συνεργασία  και την εμπιστοσύνη του συνόλου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ γιατί είμαστε σύμμαχοι για την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας.

 

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

 

(Παρακαλούμε η επιστολή μας να κοινοποιηθεί στο σύνολο των μαθητών του σχολείου)

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 28/02/17

Αγαπητοί γονείς ,

Σας ενημερώνουμε ότι :

στην πρώτη του συνεδρίαση το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε από τις αρχαιρεσίες του Συλλόγου μας στις 17/02/2017 συγκροτήθηκε σε σώμα και ομόφωνα εκλέχθηκαν

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ,  6972012572

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΙΧΕΛΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ,  6977200713

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗ ΙΩΑΝΝΑ,  6976713161

ΤΑΜΙΑΣ : ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΟΛΓΑ,  6978310317

ΜΕΛΗ: ΒΙΔΑΛΗ ?ΜΑΝΩΛΗ ΑΡΤΕΜΙΣ, 6974300124

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ, 6973557464

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ :ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ?ΜΠΛΕΤΣΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΟΛΙΤΗ  ΚΙΚΗ

Αποφασίστηκε στην πρώτη αυτή συνεδρίαση του ΔΣ ότι οι τακτικές συνεδριάσεις  θα είναι ανοιχτές να τις παρακολουθούν όλα τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν, να εκφέρουν γνώμη και να καταθέτουν τις προτάσεις τους .

Τα τηλέφωνα του ΔΣ θα τα βρείτε αναρτημένα στο σχολείο ή τα ζητάτε από τον Διευθυντή του σχολείου

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Μετρητής Επισκεπτών

69136
ΣήμεραΣήμερα14
ΧθέςΧθές30
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα13
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα806
ΣυνολικάΣυνολικά69136
Υψηλότερη 06-11-2013 : 82