ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Για την έγκαιρη ενημέρωσή σας

συνιστάται να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του σχολείου καθημερινά

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2019-2020

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ 

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

 

 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 Τηλέφωνα: 2102813813

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 

 

                        Αγαπητοί γονείς,

 

            Οι εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2019-20 όλων των τάξεων του σχολείου, όπως γνωρίζετε από πέρυσι, γίνονται πλέον ηλεκτρονικά. Για το λόγο αυτό η ολοκλήρωση των εγγραφών των μαθητών στο σχολείο πρέπει να γίνει σε τρεις φάσεις:

 

            Φάση 1η:

 

Από 22 Μαΐου μέχρι και 17 Ιουνίου όλοι οι γονείς (για το σχολείο ο πατέρας με τους κωδικούς του taxisnet) των οποίων τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στις τάξεις του Λυκείου πρέπει να μπουν στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΠΕΘ  e-eggrafes.minedu.gov.gr και να συμπληρώσουν την Ηλεκτρονική Αίτηση – Δήλωση Προτίμησης για το Λύκειο (πχ. Τάξη, Κατεύθυνση, Μαθήματα επιλογής, Διεύθυνση κατοικίας του  taxis net η οποία πρέπει να ταυτίζεται με αυτή που δηλώσατε στο σχολείο). Αν τα βασικά στοιχεία σας του taxis net με το σχολείο δεν ταυτίζονται πρέπει να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση του σχολείου για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

 

            Φάση 2η:

 

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όλοι οι γονείς των οποίων τα παιδιά τους θα φοιτήσουν στις τάξεις του Λυκείου πρέπει να μπουν στο πληροφοριακό σύστημα του ΥΠΠΕΘ  e-eggrafes.minedu.gov.gr και να οριστικοποιήσουν την Ηλεκτρονική Αίτηση – Δήλωση Προτίμησης για το Λύκειο, την οποία και πρέπει να εκτυπώσουν για να την καταθέσουν στη συνέχεια στο σχολείο.

 

           Φάση 3η:

 

Για την ολοκλήρωση των εγγραφών στο Λύκειο όλοι οι γονείς προσέρχονται και καταθέτουν στο σχολείο μέχρι 11 Σεπτεμβρίου τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

 • Έντυπο αίτησης εγγραφής
 • Την ηλεκτρονική αίτηση – δήλωση εγγραφής
 • Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599, για κηδεμονία, επικοινωνία με το σχολείο, κινητό για αποστολή sms  ή  e-mail κλπ.
 • Αντίγραφο ταυτότητας του μαθητή
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή, μόνο για την Α΄ τάξη

 

Οδηγίες:

 

 • Τα έντυπα θα τα εκτυπώσετε από το site του σχολείου (2lyk-n-irakl.att.sch.gr) ή θα τα παραλάβετε από το σχολείο σε έντυπη μορφή για να τα συμπληρώσετε.
 • Τέλος για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

 

 

 

                                                                                                                    Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

Δημήτριος Μιχαλόπουλος

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

     ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

.....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε & Δ.Ε ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β΄ ΑΘΗΝΑΣ

2Ο  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

.....

 

Ταχ. Δ/νση:              Ακτίου 1

Τ.Κ. Πόλη:                14122  Ηράκλειο  Αττικής

Πληροφορίες:         ……..…………………….…

Τηλ.  Διευθυντή:     210 2813813                

Fax:                           210 2848764

E-Mail:               Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                                          

 

 

 

 

 

Ηράκλειο   26 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. :  667

 

 

ΠΡΟΣ :  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ                                

 
   

 


ΚΟΙΝ.:

 

 

 

 

ΘΕΜΑ: « Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών πρακτορείων -  γραφείων

                  για  πραγματοποίηση σχολικών περιπάτων και διδακτικών επισκέψεων Σχολ.

                  Έτους 2018-19, εντός του νομού Αττικής»

ΣΧΕΤ. : α) Υ.Α. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (ΦΕΚ 681 Τ.Β/06-03-2017)

Παρακαλούμε όσα ταξιδιωτικά πρακτορεία-γραφεία επιθυμούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τις προσφορές τους σχετικά με τους σχολικούς περιπάτους και τις διδακτικές επισκέψεις του Σχολείου μας εντός του νομού Αττικής για το σχολικό έτος 2018-19.

-         Οι προσφορές αφορούν τους σχολικούς περιπάτους και τις διδακτικές επισκέψεις του σχολείου με πούλμαν των 50 ή 60 θέσεων στο κέντρο της Αθήνας ή εντός του νομού Αττικής (Ελευσίνα, Μαραθώνας, Πόρτο Ράφτη, Λαύριο, Σούνιο), χωρίς Αττική οδό.

-         Μέγιστο ωράριο χρήσης από 08:30 πμ. μέχρι 13:30 μμ.

-         Η προσφορά κατατίθεται στο Σχολείο μέχρι Παρασκευή 05/10/2018.

-         Με κάθε προσφορά κατατίθεται απαραιτήτως και Βεβαίωση συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων για τη λειτουργία του τουριστικού γραφείου.

                                                                                                           Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                  

                                               ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνα: 2102813813

 

ΠΛΑΙΣΙΟ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΣΧΟΛΕΙΟΥ

            Στοχεύοντας στην ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή και πρόοδο, με βάση και τις σχετικές διατάξεις του ΥΠΠΕΘ, οι μαθητές έχουν υποχρεώσεις και καθήκοντα που πρέπει να τηρούν  καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα:

 1. Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο του σχολείου μέχρι τις 08:15 το πρωί και να παρευρίσκονται στην πρωινή συγκέντρωση – προσευχή ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και τις πεποιθήσεις τους.
 2. Στο χώρο του σχολείου οι μαθητές παραμένουν μέχρι το τέλος του προγράμματός τους. Σε περίπτωση ανάγκης εξέρχονται απ΄ αυτό μόνο με ειδική άδεια από τη Διεύθυνση του σχολείου και εφόσον ενημερωθεί ο κηδεμόνας τους.
 3. Οι μαθητές του σχολείου υποχρεούνται να παρακολουθούν με προσοχή όλα τα μαθήματα του προγράμματος και να εκτελούν με συνέπεια τα μαθητικά τους καθήκοντα.
 4. Οφείλουν να συμπεριφέρονται όπως αρμόζει στην ηλικία και τη μαθητική τους ιδιότητα,  και να αποφεύγουν τις ακρότητες στην εμφάνισή τους.
 5. Οι μαθητές πρέπει να διατηρούν το σχολικό χώρο καθαρό, να μη τρώνε στις αίθουσες και να μεταχειρίζονται τον εξοπλισμό του σχολείου με φροντίδα και προσοχή γιατί ανήκει σε όλους.
 6. Η φοίτηση των μαθητών πρέπει να είναι τακτική και η παρακολούθηση των μαθημάτων ανελλιπής και όχι επιλεκτική. Δεν επιτρέπονται οι ενδιάμεσες απουσίες.
 7. Οι μαθητές  οφείλουν να διατηρούν ήρεμο κλίμα στην αίθουσα διδασκαλίας, ως ελάχιστη προϋπόθεση αρμονικής συνεργασίας όλων των μελών της ομάδας.
 8. Έξοδος των μαθητών από την τάξη κατά τη διάρκεια του μαθήματος, επιτρέπεται μόνο για σοβαρούς λόγους, είναι ολιγόλεπτη και γίνεται με την άδεια του διδάσκοντος.
 9. Την ώρα του διαλείμματος όλοι οι μαθητές εξέρχονται από τις αίθουσες και κατευθύνονται στο προαύλιο του σχολείου. Οι αίθουσες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος είναι κλειδωμένες.
 10. Δεν επιτρέπεται από τους μαθητές στους χώρους του σχολείου η  κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων και κάθε είδους ηλεκτρονικής συσκευής, το  κ ά π ν ι σ μ α καθώς και οι καφέδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλονται κυρώσεις.
 11. Οι μαθητές οφείλουν να γνωρίζουν τις απουσίες τους (πόσες και πότε τις πραγματοποίησαν). Η ενημέρωση θα γίνεται τακτικά από τον υπεύθυνο καθηγητή με sms ή e-mail προς τον  κηδεμόνα τους που  θα αποστέλλετε το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, εφόσον ο μαθητής υπερβεί σε σύνολο τις 30 απουσίες.
 12. Για την πρόοδο των μαθητών στα μαθήματά τους, οι διδάσκοντες καθηγητές ενημερώνουν τους κηδεμόνες των μαθητών μια συγκεκριμένη ημέρα την εβδομάδα.
 13. Για την πορεία της φοίτησης των μαθητών, ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος, ενημερώνει τους κηδεμόνες των μαθητών το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.
 14. Για τις εγγραφές, μετεγγραφές των μαθητών, απαλλαγές από μαθήματα, ειδικές περιπτώσεις μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και κάθε άλλο θέμα που αφορά τη νομοθεσία  οι γονείς και κηδεμόνες ενημερώνονται από το Διευθυντή του σχολείου.
 15.  Τέλος ενημέρωση για πολλά θέματα που αφορούν τους μαθητές και τους γονείς παρέχεται και από τον ιστότοπο του σχολείου στη διεύθυνση:              http://2lyk-n-irakl.att.sch.gr

 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΩΡΑΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

  2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλέφωνα: 2102813813, 2102848764

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ 09:30 ΜΕΧΡΙ 12:30 ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.

 

ΩΡΑΡΙΟ  ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΩΡΕΣ

Διδακτική ώρα

από – έως

διάρκεια

διδακτ. ώρας

διάλειμμα

από – έως

διάρκεια

διαλείμματος

1η

08:15 – 09:00

45΄

09:00 – 09:05

2η

09:05 – 09:50

45΄

09:50 – 10:00

10΄

3η

10:00 – 10:45

45΄

10:45 – 10:55

10΄

4η

10:55 – 11:40

45΄

11:40 – 11:50

10΄

5η

11:50 – 12:35

45΄

12:35 – 12:40

6η

12:40 – 13:25

45΄

13:25 – 13:30

7η

13:30 – 14:10

40΄

Τέλος ωραρίου

-----------

 

                                                                                      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΠΟΤΕ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΕΠΑΡΚΗΣ

 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

          Τηλέφωνα: 2102813813, 2102848764

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 1. Η φοίτηση των μαθητών χαρακτηρίζεται ε π α ρ κ ή ς όταν το σύνολο των απουσιών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς:

α. Δεν υπερβαίνει τις 114.

β. Οι απουσίες πάνω από τις 114 και μέχρι απουσίες 20 ημερών να είναι όλες δικαιολογημένες και να οφείλονται σε ασθένεια με νοσηλεία βεβαιωμένη από Δημόσιο Νοσοκομείο, ή Ιδιωτική Κλινική με σφραγίδα και υπογραφές του Διευθυντή του Νοσοκομείου ή της Κλινικής και του θεράποντος γιατρού.

Οι μαθητές με επαρκή φοίτηση προσέρχονται κανονικά στις εξετάσεις του Μαΐου – Ιουνίου.

 1. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις η φοίτηση χαρακτηρίζεται α ν ε π α ρ κ ή ς και ο μαθητής επαναλαμβάνει την τάξη.
 2. Ενημέρωση για θέματα που αφορούν τους μαθητές και τους γονείς παρέχεται και από τον ιστότοπο του σχολείου στη διεύθυνση:

http:// 2lyk-n-irakl.att.sch.gr

Αναζήτηση

Σύνδεσμοι

Μετρητής Επισκεπτών

69131
ΣήμεραΣήμερα9
ΧθέςΧθές30
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα8
Αυτό το μήναΑυτό το μήνα801
ΣυνολικάΣυνολικά69131
Υψηλότερη 06-11-2013 : 82